Cita prèvia

Punts a revisar abans de passar la ITV

La inspecció tècnica és un tràmit obligatori per a tots aquells turismes que compleixen els quatre anys des de la seua primera matriculació.

Haurà de revisar els següents punts del seu vehicle abans de la ITV:

  1. Condicionament exterior: documentació, estat de les plaques de la matrícula, els espills, els retrovisors, els eixugaparabrises i els parafangs.
  2. Carrosseria: Verificació de l'estat de la cabina, portes, cristalls, parabrises, finestretes, passos de rodes, i aletes, pis i baixos, estreps i agafadors, para-xocs...
  3. Senyalització: Intermitents, llums de frenada i pare, senyalització d'avaria, llums de marxa arrere, reflectores i botzina.
  4. Enllumenat: Llums de carretera i encreuament, enllumenat ordinari, de boira i de placa de matrícula posterior. Comprovar si els feixos de llum aconsegueixen la distància necessària sense enlluernar.
  5. Frens: Eficàcia de frenat ( per a verificació del circuíto i dels òrgans que intervenen en l'equip de frenat i es fa una inspecció visual en un fossat o elevador )
  6. Han de frenar igual les dues rodes de cada eix.
  7. Adreça: Control de la direcció, detecció de folgances de ròtules rodaments, alineació de rodes, volant i columna de direcció, ròtules i articulacions, servodirecció i amortidor de direcció.
  8. Eixos i suspensió: Control d'eixos davanters i darreres, rodaments, rodes, pneumàtics (i roda de recanvi ), i verificació de la suspensió.
  9. Bastidor, motor, i transmissió: Xassís, caixa del canvi, depòsit de combustible, tub d'escapament, emissió de gasos contaminants, nivell de ruídos, instal·lació elèctrica i bateria.